Cloud és virtualizáció

A virtualizáció mint a legújabb forma az informatika világában több előnnyel is hatékonyan szolgálja a vállalatokat.

A virtualizációs rendszerek költséghatékonyak, hiszen mentesítik a vállalatokat az asztali szoftverek felügyeletéből, frissítéseiből és licence díjaiból adódó költségektől, ezzel egyidőben a kompatibilitási problémáik is megoldódnak. A felhőalapú informatika jelentős kiadástól kíméli meg a vállalatokat, mert a fizikai eszközökkel kapcsolatos kiadások és problémák teljesen minimalizálhatók. Havi részletekben jelentkeznek a nagyobb informatikai beruházások költségei, így remekül összehangolható az üzleti tevékenység és -ebből következően- a felhasználók számának bővülésével.

A „cloud computing” azaz számítási felhő egy olyan kiszervezett informatikai szolgáltatás, amelynél a kiszervezés nem kötődik egyetlen földrajzi helyhez, egyetlen számítógéphez sem: az adatok egy sok szerver által alkotott “felhőben” vannak.

A felhasználó akár egy kis teljesítményű eszközzel, egy mobiltelefonnal is kapcsolódhatnak a szolgáltatóhoz, amelynek szerverei nagy számítási és háttértároló kapacitással rendelkeznek. A szolgáltatás lehet egy webmail, egy távoli szöveg- vagy táblázatszerkesztő, video és fényképmegosztó, közösségi oldal, de egyre több cég is számítási felhőt használ erőforrásai hatékony kihasználására. De hogy miért is jó mindez?

A felhőben tárolt adatok biztonsága és védelme a legmagasabb szintű, olyan jellegű megoldásokkal van ellátva az adatvédelem, amiket eddig csak a legnagyobb vállalatok engedhettek meg maguknak. A virtuális térben tárolt adatokat egy esetleges tűz-, vagy vízkár sem nem tudja megsemmisíteni.

Egyedi ajánlatáért keressen bennünket bizalommal és kérjen ajánlatot szakembereinktől!