IT Biztonság

Miután kilép otthonából vagy becsukja maga mögött kocsija ajtaját nyitva hagyná egész nap? Ugye mennyire értelmetlennek tűnő kérdés? Mégis sok vállalatnál az egyik legutolsó dolog, amivel foglalkoznak az IT biztonság. Manapság az egyik legmodernebbb és világszerte terjedő bűnözési forma az adathalászat, ezért nagyon fontos, hogy a cégek felkészüljenek a megfelelő és személyre szabott biztonsági megoldásokkal.

Adatbázisbiztonsági megoldásaink a megelőzésre épülnek és túlmutatnak a behatolásvédelmi rendszerek és a tűzfalak által nyújtott szolgáltatásokon.

Adatszivárgás és adatvesztés megelőző rendszerek (DLP)

DLP, azaz Data Loss Prevention. Mi a megelőzésben hiszünk. Az információ védelme kimagasló helyen van mára, összehasonlítva az eszközvédelemmel. A tudás aranyat ér, a bizalmas információ pedig életeket. Óvjuk meg!

Email Security és spamszűrés

Mióta a számítógépes rendszerek a napi élet elengedheteten kellékeivé váltak, egyik legalapvetőbb kommunikációs csatorna az email lett. A céges rendszereknek ez az egyik gyenge pontja, így fontos a biztonsági problémák kiküszöbölése és a megfelelő anti-spam, anti-vírus megoldások használata mellett a különböző tartalomszűrők és a fentebb említett DLP megoldások, valamint az ezeket kombináló komplex tartalombiztonsági rendszerek.

Erős azonosítás

Az informatikai biztonság egyik alapkérdése a felhasználók azonosítása. Az alapvető felhasználónév-jelszó pároson túllépve az erős azonosítást biztosító rendszerek olyan eszközt adnak a szervezetek kezébe, mellyel a felhasználók azonosítását egyszerre köthetik egy azonosító eszköz birtoklásához és az eszközt aktiváló információ tudásához. Jellemzően kritikus biztonságú rendszerek, vagy távoli bejelentkezések (pl. VPN) azonosító eszközeiként hasznosíthatóak.

Merevlemez és fájltitkosítás

Az ellopott notebookok száma napjainkban hatalmas méreteket öltött az és ez a szám sajnos egy folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Ezért nagyon fontos, hogy az eszközt még idejében ellássuk a megfelelő biztosági védelemmel, erre pedig az adattárolók titkosítása a leghatékonyabb megoldás.

Identity menedzsment (IM)

Az IM rendszer feladata a valós személyekhez, munkavállalókhoz rendelt felhasználói fiókok kezelése. Szabályozható a különböző erőforrásokhoz való hozzáférés és azok nyomon követése, karbantartása.

Privilegizált felhasználók menedzsmentje (PIM)

Az IM menedzsmenthez hasonlóan a privilegizált felhasználói menedzsment is a munkavállalók felhasználási fiókjait hivatott szolgálni, védeni. Egy vállalatnál a kiemelt felhasználói fiókok minden esetben kiemelt jogosultságokkal bírnak. Sokan nem gondolnák, de ez egy hatalmas biztonsági rés. A kiemelt, privilegizált felhasználók bizalmi pozíciót töltenek be, ez már önmagában is egy veszélyforrás, másrészt ezek a hozzáférések javarészt szinte minden rendszeren jelen vannak, így jó lehetőséget adnak egy illetéktelen behatolónak.

Sérülékenységvizsgálat (VM)

A sérülékenység vizsgálat (VM: vulnerability management) egy rendszeresen elvégzett ellenőrzés, melynek során beazonosítjuk, osztályozzuk és szükség esetén javítjuk a sérülékenységeket. A feladat végrehajtására az emberi erőn túl automatizált megoldások is rendelkezésre állnak a munka elvégzésére.

A fentieken túl természetesen nagy figyelmet fordítunk a vírus- és kémprogram szűrésre, programfelügyeletre, a Web Security és URL szűrésre egyaránt.

Keressen bennünket bizalommal szakértőink által összeállított egyedi ajánlatért.